25. децембар 2007.

Torte

Puslica 

Potrebno:

Kore:

-8 belanaca,
- 440 g šećera,
- sok od limuna

Fil:

- 8 žumanaca,
- 7 kašika šećera,
- 2 kašike oštrog brašna,
- 4 dcl.mleka 300 g mlevenih oraha (ili 200 gr. oraha i 100 gr. prepečenih lešnika),
- 2 kesice vanil šećera,
- 3 krem šlaga od vanile

Priprema:

Umutiti sneg od 4 belanaca sa 220 gr. šećera i nekoliko kapi limunovog soka. Koru sušiti u podmazanom plehu na 150 stepeni ,30-40 min. Poterebno je dve takve kore. Ili mutiti sve odjednom i sušiti u velikom plehu pa podeliti na 2 kore.
Fil: Umutiti 8 žumanaca sa 7 kašika šećera i vanil šećerom. Dodati 2 kašike oštrog brašna,naliti mlekom pa skuvati krem na tihoj vatri uz mešanje. Kada se malo prohladi dodati orahe ili lešnike i ostaviti da se ohladi. Umutiti penasto puter i dodati mu ohlađen krem. Umutiti šlag ,deo ostaviti za spolja da se isfiluje a ostatak dodati u krem.Filovati tortu

  © Blogger template ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP