30. децембар 2007.

Katarina torta

Umutiti penu od 5 belanaca, a zatim dodati jednu po jednu 5 kašika prah-šećera uz stalno mućenje mikserom. U čvrstu penu dodati 3 kašike brašna, seckanih oraha i suvog grozđa da sve zajedno bude jedna šolja od 2 dl, sve izmešati i peći u podmazanom i brašnom posutom plehu.
Umutiti 3 jaja sa 3 kašike šećera. U penu dodati 3 kašike brašna, 3 kašike mlevenih oraha i 1/2 praška za pecivo. Peći u podmazanom i brašnom posutom plehu. Napraviti dve ovakve kore.
Umutiti 5 žumanaca sa 125 g prah-šećera i kuvati na pari dok se ne zgusne. Posebno umutiti 250 g margarina sa 125 g prah-šećera i pomešati sa ohlađenim kremom od žumanaca. Dobijenoj masi dodati umućen šlag-krem od vanile i sve zajedno pomešati.
Smeđe kore staviti dole i gore, a u sredinu belu koru. Fil treba da bude dovoljan za filovanje kora i cele torte odozgo i sa strana.
Po želji tortu ukrasiti šlag-penom, ukrasima za torte ili celim zrnima oraha.

  © Blogger template ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP