30. децембар 2007.

Slani ekleri

Potrebno:

- 60 g putera
- pola litra vode,
- 125 g brašna,
- 5 jaja,
- malo soli,
- 250 g švapskog sira,
- mala glavica crnog luka,
- svež ili kiseo krastavac,
- kuvano jaje

Priprema:

Staviti vodu da provri,dodati puter malo soli i brašno mešajući da se testo ujednači. Skinuti sa vatre i dodati kada se malo prohladi jedno po jedno jaje dok se ne dobije glatka masa.Na podmazan pleh špricem za torte stavljati po malo testa u duguljasti oblik sa razmakom jer testo naraste.Peći u zagrejanoj pećnici na 250 stepeni. Pečene ohladiti i preseći na pola pa puniti sa filom,takodje špricem za torte:Sir izmešati sa mlevenim ili rendanim lukom, malo aleve paprike, seckan krastavac i bareno jaje.

  © Blogger template ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP