23. децембар 2007.

Posne pite

Pita od krompira

Sastojci:

-pakovanje tankih kora za pitu
- 4 veća krompira
- 2 praziluka
- 2,5 dl ulja
- 2 dl kisele vode
- so
- list peršuna i celera
- biber

Priprema:

Praziluk malo prodinstati na ulju, zatim mu dodati izrendan krompir i sipati ulje, dodati  so, biber, list celera i prešuna prethodno iseckanih i sve dobro izmešati. Uzeti 4 kore, svaku poprskati samo kiselom vodom. Na treću koru staviti fil. Rasporediti preko cele kore i pokriti 4. korom, uviti jufke i redjati u pleh. Odozgo ih premazati uljem i kiselom vodom. Ovu pitu treba dobro začiniti i malo duže peći da bi se krompir ispekao. U početku uključiti na 225 stepeni, a posle smanjiti.

Napomena:

Za jednu jufku potreban je 1 malo veci krompir.

  © Blogger template ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP