Posne pite
Pita od krompira
Sastojci:
-pakovanje tankih kora za pitu
- 4 veća krompira
- 2 praziluka
- 2,5 dl ulja
- 2 dl kisele vode
- so
- list peršuna i celera
- biber
Priprema:
Praziluk malo prodinstati na ulju, zatim mu dodati izrendan krompir i sipati ulje, dodati so, biber, list celera i prešuna prethodno iseckanih i sve dobro izmešati. Uzeti 4 kore, svaku poprskati samo kiselom vodom. Na treću koru staviti fil. Rasporediti preko cele kore i pokriti 4. korom, uviti jufke i redjati u pleh. Odozgo ih premazati uljem i kiselom vodom. Ovu pitu treba dobro začiniti i malo duže peći da bi se krompir ispekao. U početku uključiti na 225 stepeni, a posle smanjiti.
Napomena:
Za jednu jufku potreban je 1 malo veci krompir.
0 comments:
Постави коментар