Jela sa mesom
Kotleti u sosu
Potrebno:
- jedan veci svinjski kotlet po osobi,
- glavica luka,
- časa belog vina,
- 300 g bujona,
- kašika senfa,
- kasika brašna,
- malo šećera,
- kiseli krastavci,
- so i biber
Priprema:
Meso izlupati, ispržiti i začiniti solju i biberom i ostaviti na toplom mestu. U istu masnoću spustiti isečeni luk na tanka rebarca i kad pocne da rumeni dodati brašno i mešati dok i ono ne porumeni. Polako dolivati bujon i vino. Ostaviti da uzavri, smanjiti vatru i kuvati da uvri na četvrtinu. Sos propasirati i dodati mu, senf, šećer i na štapiće isečene kornisone. Dodati začine ukoliko je potrebno i sok koji je ispustilo meso. Kotlete staviti u vetrostalnu posudu, preliti sosom i u rerni drzati dok se dobro ne zagreju.
0 comments:
Постави коментар