26. децембар 2007.

Slani rolati sa piletinom

Pohovani rolat sa piletinom

Potrebno:

- 600 g pilećeg filea
- 50 g crnih maslina
- 1 čen belog luka
- 2 jajeta
- 300 g paradajza
- 80 g prezli
- 1/2 l suncokretovog ulja
- 1 kašika naseckanog peršuna
- 1 kašika bosiljka

Priprema:

Pileći file prekrijte prozirnom folijom i čekićem za meso izlupajte na pola centimetra debljine. Ogulite paradajz, odstranite semenke i izrežite na kockice. Uzdužno isecite masline. Izgnječite beli luk. Dodajte peršun, vegetu i bosiljak. Dodajte izgnječeni beli luk, narezane masline i maslinovo ulje. Sve to dobro izmešajte.Svaki odrezak nafilujte nadevom i umotajte. Krajeve pričvrstite čačkalicama. Stavite rolat u posebnu posudu.Rolate uvaljajte u brašno, u razmućena jaja pa u prezle. Pržite na zagrejanom ulju desetak minuta. Kada su gotovi, izvadite ih iz tiganja, izvadite čačkalice i poslužite.





 
 

  © Blogger template ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP