30. децембар 2007.

Šlag kocke

Priprema:

- 400g brašna,
- 200g margarina,
- 200g šećera,
- 2 jaja,
- 1 kašičica sode bikarbone,
- 2 kašike kakaa

Fil:

- 3/4 l mleka,
- 6 kašika brašna,
- 3 kašike šećera,
- 1 kašika vanilin šećera,
- 250g margarina,
- 250g šećera

Glazura:

- 2 štangle čokolade,
- 20g maragrina

Priprema:

U brašno dodati sodu bikarbonu, margarin, šećer i jaja, pa dobro umesiti testo. Podeliti ga na 3 dela. U jedan deo staviti kakao. Ispeći 3 kore na poleđini pleha.
Fil: Pola litre mleka skuvati sa vanilom i dodati brašno razmućeno sa 1/4 l mleka i kuvati dok se ne zgusne. Prohladiti. Margarin penasto umutiti sa šećerom i filom.
Napraviti od toga penastu masu. Filovati kore, tako da kora sa kakaom dođe u sredinu.

  © Blogger template ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP