30. децембар 2007.

Punjene pečurke

Potrebno:

- 600 g krupnih pečuraka,
- 1 glavica crnog luka,
- 1 čen belog luka,
- oljušten paradajz isečen na kockice,
- biber,
- so,
- 300 g kačkavalja,
- pola kisele pavlake i
- 1 kašika mrvica

Priprema:

Pečurke oprati i skinuti im drške. Prodinstati sitno seckan crni luk, seckane drške od pečuraka, paradajz, biber i so i seckan beli luk.To je podloga. Kačkavalj narendati i pomešati sa pola pavlake.
Svaku pečurku napuniti dobro sa rendanim kačkavaljem i pavlakom. U vatrostalnu posudu sipati prvo podlogu i posuti sa 1 kašikom mrvica pa poredjati punjene pečurke. Peći na 200 stepeni oko 15-20 min.

  © Blogger template ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP