27. децембар 2007.

Torta od pečuraka

Torta od pečuraka

Potrebno:

- Testo:

- 250 g brašna,
- 60 g cvekle prethodno skuvane i izmiksirane,
- 45 g maslinovog ulja,
- malo vode po potrebi

Priprema:

Dobro umesiti da testo bude glatko. Razvući oklagijom i staviti u okrugli pleh. Formirati rubove testa otprilike 1,5 cm visine. Pokriti testo sa papirom i preko posuti napr.pasulj, kamenčice. To se stavlja da se testo ne bi diglo, tj. ostalo ravno. Peći 15 min na 180 C. Naravno kad je gotovo baciti pasulj i papir. Testo ce biti crvene boje.
Zatim preko tog testa staviti 300 g pečuraka (bolje razne vrste) i parmezan sečen na listove. Količina po zelji. U posudi izmesati 3 žumanceta, 200 g supe (moze od kocke), 150 g rendanog parmezana, pešsun, so, biber. Tu smesu sipati preko pečurki i vratiti u rernu jos 15 minuta.

  © Blogger template ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP