25. децембар 2007.

Torte

Doboš torta


Potrebno:

-  8 jaja,
- 150 g šećera u prahu,
- 250 g maslaca,
- 150 g čokolade,
- 7 kašika brašna,
- 10 kašika šećera i
- kesica vanilin šećera

Priprema:

Umutiti 5 žumanaca sa 3 kašike šećera. Napraviti čvrst sneg od 5 belanaca pa postepeno dodavati 3 kašike šećera. Zatim sve to umutiti u jednu homogenu masu, dodavajući postepeno brašno i peći 7 kora. Na pari kuvati 3 jajeta, šećer u prahu, vanilin šećer i čokoladu. Kada se ohladi dodati umućeni maslac. Kremom filovati kore i premazati tortu sa strane. Gornju stranu premazati glazurom od prženog šećera ili glazurom po želji.

  © Blogger template ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP