30. децембар 2007.

Krempita

Potrebno:

- 280g pudinga od vanile,
- 1/4 l mleka,
- 1 dcl ruma,
- 1 i 1/2 l mleka,
- 200g šećera,
- 20 belanaca,
- 350g šećera,
- 1/2 l šlaga,
- lisnato testo

Priprema:

Od lisnatog testa na poleđini pleha ispeći dve tanke kore.
Krem: puding pomešati sa rumom i 1/4 l mleka u tečnu masu. U veću šerpu staviti litar i po mleka sa 200g šećera da proključa. Sipati tečnu masu i skuvati puding.
Od belanaca i 350g šećera ulupati čvrstu masu kao za puslice. To umešati u puding i dobro umutiti.
Jednu koru staviti u pleh, sipati krem, poravnati nožem i ostaviti da se ohladi.
Šlag ulupati sa 50g prah šećera. Premazati preko krema, pa odozgo staviti drugu koru. Posuti šećerom u prahu pomešanim sa vanilom.
Iseći 64 komada i služiti.

  © Blogger template ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP