27. децембар 2007.

Šlag torta

Šlag torta

Potrebno:

- pakovanje gotovih kora

- Za fil:

- 1/2 l mleka
- 4 kašike kristal šećera
- 4 kašike brašna
- 250 g margarina
- 150 g šećera u prahu
- 4 kesice šlaga
- 200 g višanja ili nekog drugog voća
- šlag za ukrašavanje i
- mleveni orasi

Priprema:

Gotove kore poprskati sokom od višanja i ostaviti da omekšaju.Za fil razmutiti brašno i kristal šećer u malo hladnog mleka, a ostatak staviti da se kuva. Masu sa brašnom sipati u vruće mleko i uz neprestano mešanje kuvati dok se ne zgusne. Ohladiti pa masu sjediniti sa margarinom koji je dobro umućen sa šećerom u prahu i čvrsto ulupanim šlagom. Na donju koru poređati oceđene višnje, prekriti ih pripremljenim nadevom, staviti drugu koru i nadev i tako dok se ne potroše svi sastojci.
Celu tortu premazati umućenim šlagom. Sa strane je ukrasiti mlevenim orasima, a odozgo rendanom čokoladom i višnjama.

  © Blogger template ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP