30. децембар 2007.

Torta Bela rada

Za koru je potrebno:

- 9 jaja,
- 9 kašika šećera,
- 9 kašika oraha ,
- 1 prašak za pecivo i
- 2 kašike brašna.

Priprema:

Izmutiti jaja sa šećerom i dodati orahe, brašno i prašak za pecivo. Peći u plehu obložnom masnim papirom i kada je pečeno uviti u vlanu krpu kao rolat.

FIL ZA ROLAT:

300g mlevenih oraha i 150g sećera popariti sa malo toplog mleka i filovati rolat.
Gotov rolat iseći na 18 parčića.

ŽUTI FIL:

5 žumanaca, 5 kašika šećera, 5 kašika brašna i 4 vanilin šećera. Sve sastojke umutiti sa malo mleka i zakuvati u 1/2 l mleka. Kada se ohladi dodati umućen margarin (250g) sa 100g šećera u prahu. U sredinu velikog tanjira staviti jedno parče rolata i u krug poređati jos 8 parčića. Kao cvet. Premazati sa polovinom žutog fila.

Sledi drugi red preostalih 9 parčića rolata i celu tortu "obući" u ostatak žutog fila.

BELI FIL:

5 belanaca izmutiti na pari sa 10 kašika šećera (ili 3 šlaga).
Celu tortu premazati belim filom sem njenog centralnog dela tj. tučak bele rade :))

Torta je jako lepa i dekorativna.

  © Blogger template ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP