30. децембар 2007.

Punjene paprike

Potrebno:

- 6 -8 paprika babura,
- 500 g mlevenog mešanog mesa,
- 1 glavica crnog luka,
- ulje,
- začin,
- biber,
- 1 paradajz,
- peršun,
- celer,
- aleva paprika,
- brašno
- 1 šoljica pirinča
- 1 jaje

Priprema:

1 veću glavicu crnog luka sitno iseckati i propržiti na ulju pa dodati mleveno meso i to sve zajedno propržiti.Dodati začin, malo soli,biber,pola kašičice aleve paprike, pirinač,seckan list peršuna i celera, očišćen i na kockice iseckan paradajz, 1 celo jaje. Sa ovom smesom puniti oprane i od peteljki i semena očišćene babure.Složiti ih u posudu po mogućstvu uspravno u krug ili svaku papriku zatvoriti sa paradajzom pa se onda mogu složiti i položeno. Naliti vodom da ogreznu i kuvati na tihoj vatri ( kada provriju smanjiti) Kada su kuvane probati i posoliti još malo ako treba i zapržiti. Uzeti 1-2 kašičice brašna i malo aleve paprike,izmešati i sipati malo vode da dobijete retku smesu. Sipati u paprike i još malo kuvati.Voditi računa da ih previše ne zgusnete. Mogu se staviti i u rernu da se malo zapeku.
Služiti sa kiselom pavlakom.

  © Blogger template ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP