17. децембар 2007.

Slani rolati

Rolat sa pečurkama

Sastojci:

za koru:

- 100 g brašna
- 100 g putera
- 4 dcl mleka
- 5 jaja

FIL:

- 500 g šampinjona
- mala glavica crnog luka
- 4 kuvana jaja
- 300 g šunke
- 1 pavlaka
- 4 kašike majoneza
- so, biber, senf

Premaz:

- 100 g majoneza
- 100 g sira (rendani kačkavalj ili parmezan)

Priprema:

2 dcl mleka sipati u posudu za kuvanje, dodati 100 g, putera. Kada provri dodati razmućeno brašno (100 g) u 2 dcl mleka i 1 kašičicu soli. Mešati dok se masa ne odvoji od posude.
U ohlađenu masu dodavati jedno po jedno jaje (5 komada) uz neprestano mešanje. Razvuci masu u pleh od rerne i peći UKUPNO 30 minuta (prvih 20 minuta na 200°, a zatim još 10 minuta na 180°). Pri tom ne otvarati rernu iako se testo bude ponašalo čudno, ne brinite. Pečenu koru izručiti na vlažnu krpu i prekriti je drugom mokrom krpom. Držati je tako dok se ne ohladi.

FIL:

Prečurke oprati i obariti u slanoj vodi 10 minuta. Dobro ih ocediti i iseckati. Iseckati glavicu crnog luka i propržiti na malo masnoće, dodati pečurke i po želji začine. Kada voda ispari, pečurke su gotove. U ohlađene pečurke dodati seckana kuvana jaja, seckanu šunku, majonez, senfa po želji i čašu pavlake. Ovim filom premazati celu koru i pomoću krpe saviti u rolat. Zategnuti krpom rolat i ostaviti u frižideru da se stegne i slegne.
Ceo rolat premazati majonezom (može i pavlakom) i posuti rendanim kačkavaljem ili parmezanom.

  © Blogger template ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP