30. децембар 2007.

Karamela torta

Umutiti 12 belanaca sa 12 kašika šećera, zatim dodati 2 kašike brašna i 300 g mlevenih oraha i promešati. Od dobijene mase ispeći tri kore u podmazanom i brašnom posutom plehu.
Umutiti 12 žumanaca sa 12 kašika prah-šećera i skuvati na pari dok se ne zgusne.
Ispržiti 100 g šećera i dobijenom karamelu dodati 2 kašike mleka i 80 g margarina. Dobro umutiti i ostaviti u frižideru da se dobro ohladi. U ohlađen krem dodati trećinu krema od žumanaca i dobro izmešati. Ostaviti u frižideru da se dobro stegne.
Istopiti 80 g čokolade za kolače i dodati 170 g margarina i dobro izmešati. U ohlađenu smešu dodati ostatak krema od žumanaca i dobro izmešati.
Prvu koru namazati čokoladnim filom, drugu koru namazati filom od karamela, a treću koru ponovo čokoladnim filom. Sa strane tortu filovati filom od karamela u jako tankom sloju.
Po želji, tortu posuti mlevenim orasima i rendanom čokoladom.

  © Blogger template ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP