30. децембар 2007.

Pileća čorba

 Potrebno:

- 1 manje pile ( do 1 kg)
- 1 veza zeleni,
- malo celera,
- 1 glavica crnog luka,
- malo lovorovog lista,
- začin, ulje,
- 1 žumance i
- malo mleka ili kisele pavlake,
- sok od limuna

Priprema:

Pile iseći na komade, oprati i ocediti. Za to vreme iseći sitno 1 glavicu crnog luka staviti ga u odgovarajuću posudu za kuvanje i naliti sa malo ulja.U to dodati na kolutove ili kockice iseckanu očišćenu zelen( šargarepa, paškanat,bela zelen) kao i celer .Dodati zatim meso i sve zajedno prodinstati. Kada je prodinstano( jedno 10-tak minuta) posuti sa 1 varjačom brašna i naliti vodom jedno 3 litre.Dodati pola lista lovora.( ko ne voli lovor može i bez njega).Nakon što čorba provrije smanjiti je na tiho da kuva.Kada meso i zelen budu kuvani po ukusu posoliti i dodati začina. Izvaditi list lovora. Jedno žumance umutiti sa malo 1 dcl. mleka ili pola kisele pavlake i začiniti čorbu. Posuti je sa sitno seckanim peršunovim listom. Možete je odmah po svom ukusu zakiseliti sa sokom od limuna ili kiseliti posebno u tanjiru.

  © Blogger template ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP