24. децембар 2007.

Jela sa ribom

Kolač sa ribom

Potrebno:

- pola kilograma lisnatog testa,
- 100 g pirinča,
- 3 jaja,
- 2 konzerve sardine,
- konzerva tunjevine,
- limun i
- žumance

Priprema:

U vodi u kojoj je dodata so skuvati pirinač, ocediti i ohladiti. Skuvati jaja. Sardine i tunjevinu izvaditi iz konzerve i zgnječite. Ribu, pirinač i nasečena kuvana jaja pomešati zajedno. Tome dodati ulje iz konzerve, limunov sok i žumance. Razviti lisnato testo, na sredinu staviti nadev, posoliti i pobiberiti. Vrhove testa premazati vodom i zavrnuti prema sredini kako bi potpuno prekrili nadev. Premazati preostalim belancem. Staviti u zagrejanu rernu, posle desetak minuta sniziti temperaturu i peći još dvadesetak minuta.

  © Blogger template ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP