30. децембар 2007.

Čorba od pečuraka

Potrebno:

- malo putera,
- 1 glavica crnog luka ili 1 struk mladog luka,
- 250-300 g pečuraka(bukovače ili šampinjoni),
- malo brašna,
- kocka supe ili kocka od pečuraka,
- začin,
- biber,
- kisela pavlaka ili mleko,
- seckan peršun

Priprema:

Na malo putera propržiti sitno seckan luk pa dodati sitno seckane pečurke.
Par komada, neka budu celi komadi, prodinstati dok ne ispari tečnost koju puste pečurke. Dodati 1 varjačicu brašna.Naliti vodom i dodadi običnu kocku supe ili kocku supe od pečuraka.Malo bibera i začina po potrebi.Kuvati na tiho oko pola sata. Pred kraj dodati 1 dcl mleka ili 2 kašike kisele pavlake.Posuti sa seckanim peršunom. Na slici je čorba sa bukovačama.

  © Blogger template ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP