30. децембар 2007.

Bubamara torta

Potrebno:

- 8 jaja
- 8 kašika šećera
- 8 kašika brašna
- 1 prašak za pecivo

Fil:

- 3 jaja
- 6 kašika šećera
- 4 kašike brašna
- 1/2 litre vrućeg mleka
- 250 g putera
- 100 g grožđa
- 100 g mlevenih oraha
- 100 g strugane čokolade
- kora i sok 1 pomorandže

Priprema:

Umutiti patišpanj od 8 jaja, 8 kašika šećera. Prvo to dobro umutiti, a zatim dodati 8 kašika brašna i 1 prašak za pecivo. Masu izručiti u veliki četvrtasti pleh. Kad je patišpanj pečen, ohladiti ga i iseći na kockice.
Napraviti fil na sledeći način:
3 jaja, 6 kašika šećera dobro umutiti i dodati 4 kašike brašna. To sve polako istresati u 1/2 l vrućeg mlijeka. Smanjiti temp. i neprestano mešati dok se masa ne zgusne. Skinuti sa vatre, ohladiti i dodati 250 g omekšalog putera kojeg smo držali na sobnoj temp. Sve dobro izmešati i dodati svega po 100 grama: grožđa, mlevenih oraha, strugane čokolade i na kraju rendanu koru i sok od jedne pomorandže.
Masu staviti da se malo stegne u frižider, a zatim izvaditi i oblikovati po želji.

  © Blogger template ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP