25. децембар 2007.

Jela sa junetinom

Francuski lonac

Potrebno:

- 1 kg junećih šnicli,
- 1 litar crnog vina,
- 500 g šampinjona,
- 3 glavice crnog luka,
- 1 šargarepa,
- 1 veza zeleni,
- 1 lovorov list,
- 250 g brašna,
- 60 g butera i
- so

Priprema:

Iseckajte luk, šargarepu i zelen, pa sve to stavite u vino. Meso isecite na komadiće i ostavite ga da odstoji oko 2 sata, zatim meso uvaljajte u brašno. Slaninu iseckanu na kockice ispržite i uspite u posudu u kojoj je meso pa jos malo pržite, dodajte povrće i grumen butera. Pirjajte oko 2 sata a potom dodajte isečene šampinjone. Posolite i jos malo kuvajte. Uz francuski lonac poslužite bareni krompir.

  © Blogger template ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP