19. фебруар 2009.

Tiramisu rolat

Potrebno:

- 60 g tamne čokolade
- 50 g putera
- 150 g žutog šećera
- 2 jaja
- 1 kašika likera od pomorandže
- 2 kašike mleka
- 150 g mekog brašna
- 1 prašak za pecivo

Za krem:

- 1 tiramisu krem
- 250 ml hladnog mleka
- 70 g pečenih i iseckanih badema
- 1 kašika nes kafe

Priprema:

Puter i šećer penasto umutiti, dodati jaja i dobro izmešati. Dodati čokoladu rastopljenu na pari i nastaviti sa mešanjem. Zatim dodati liker i mleko, sipati brašno i dobro izmešati. Pripremljenu smesu sipati u pouljen i pobrašnjen pleh i peći u rerni na 200 stepeni oko 15 minuta. Pečenu koru izvaditi iz rerne i staviti sa strane da se hladi. Pripremiti krem: u hladno mleko u kojem je rastopljena kafa sipati tiramisu krem i mutiti 5 minuta najvećom brzinom. Odmah nakon toga dodati badem i promešati, pa premazati preko kore. Saviti u rolat i ostaviti da stoji u frižideru najmanje 2 sata pre služenja.

  © Blogger template ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP