Pizza Četiri godišnja doba - Quattro staggioni
Potrebno:
Testo:
- 1 kg brašna
- 1 svež kvasac ili 80 grama suvog
- 1 kašičica soli
- malo šećera
- mlaka voda
- 1 dl ulja
Nadev:
- kečap
- pečurke
- kačkavalj
- šunka
- jaje
- kulen
- masline
- origano
Priprema:
Umesite testo, pa ga, kada naraste, istresite na površinu posutu brašnom i premesite. Podelite ga na 6 jufki koje ćete lagano premesiti nauljenim rukama, formirajući oble glatke lopte. Poređajte ih na nauljenu tacnu i odozgo namažite uljem. Ostavite ih da odstoje 30 minuta. Tada svaku jufku prstima utapkajte na podmazan pleh formirajući krug. Kada testo razvučete u oblik pizze, malo ga izbodite viljuškom i obavezno premažite nekim mekim margarinom.
Testo namažite debljim slojem kečapa, prekrijte rendanim kačkavaljem, zatim napravite rolnice od šunke i rasporedite ih tako da površinu pice dele na četiri jednaka režnja. U jedan režanj razbijte jaje i ukrasite zrnom bibera i kockicom putera, pa malo posolite. U drugi režanj naslažite kulen, u treći na trouglove narezanu šunku, a u četvrti pečurke isečene na listiće. Dekorišite maslinama, kupicama rendanog kačkavalja i kečapom iz tube. Pospite origanom. Pecite u rerni koju ste prethodno zagrejali na 225 stepeni 20 minuta.
0 comments:
Постави коментар