19. фебруар 2009.

Rolovana baklava

Potrebno:

- 600 g tankih kora
- 250 g seckanih oraha
- 100 g suvog grožđa
- 4 jaja
- 4 kašike kristal šećera
- 3 kašike griza
- 3 kašike oštrog brašna
- 1 prašak za pecivo
- 300 g ulja
- 600 g kristal šećera
- 5 dl vode

Priprema:

Umutiti jaja sa 4 kašike šećera, dodati griz, brašno, orahe, suvo grožđe i prašak za pecivo. Odvojiti po tri kore i svaku poprskati uljem. Treću koru namazati filom i uviti kao rolat. Ređati u tepsiju. Ostatkom ulja preliti rolnice odozgo. Nožem iseći rolne na parčiće i ispeći baklavu u rerni. Skuvati 600 g šećera sa 5 dl vode i preliti ohlađenu baklavu.

  © Blogger template ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP