19. фебруар 2009.

Rolat sa marmeladom od kajsija

Potrebno:

- 300 g lisnatog testa
- 250 g marmelade od kajsije
- 100 g mlevenog badema,
- 1 žumance

Priprema:

Testo razviti debljine 3 mm. Marmeladu i badem pomešati i namazati testo. Ivice testa namazati žumancetom. Testo urolovati i ivice dobro pritisnuti. Površinu rolata ostrim nožem zarezati na rastojanju od 1 cm. Rolat staviti u pleh, koji je predhodno ispran hladnom vodom. Peći 30 minuta na srednjoj temperaturi, dok ne porumeni.

Namaz:

Potrebno:

- 125 g šećera
- 1/4 l mleka
- 1 parče kore od pomorandze
- 1 kašičica cimeta
- 1 kašika putera
- 1/8 l šerija
- 2 kašičice skroba

Priprema:

Šećer i mleko sa korom pomorandze, cimetom, puterom i sherijem zagrejati. Skrob razmutiti u malo hladne vode, sipati u vrijuću mešavinu mleka, kratko prokuvati, izvaditi koru od pomorandze. Rolat nekoliko puta premazati vrelim namazom.

  © Blogger template ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP