19. фебруар 2009.

Testo za pizzu

Potrebno:

- 1 kg brašna
- oko 0,5 l tople vode
- paketić svežeg kvasca
- 2 kašike (supene) šećera
- 1 kašika (supena) soli
- 2 dl ulja

Priprema:

U vanglu uspete brašno, izmrvljen kvasac (ne nadolazi posebno), šećer, so i ulje, te polako dodajete toplu vodu uz neprekidno mešanje. Testo se najbolje muti mikserom, naravno, dodatkom za testo. Gotovo je kad po površini počnu da se prave mehurići.
Testo se nauljenom rukom rasporedi po podmazanom plehu, na debljinu oko 0.5 cm, jer raste. Odozgo se snađite sami sa onim što se zatekne u kući. Peče se u zagrejanoj pećnici na 220 stepeni oko 20 minuta

  © Blogger template ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP