19. фебруар 2009.

Pita sa jabukama ili višnjama

Potrebno:

- 1/2 kg tankih kora
- 1 kg rendanih jabuka ili višanja
- griz (dve kašike po savijenoj piti)
- malo ulja
- žumace za premazivanje
- šećer po ukusu
- prah šećer za dekoraciju

Priprema:

Koru poprskati sa malo ulja, pa staviti drugu koru. U jedan kraj naređati voće sa šećerom i posuti sa dve kašike griza, (staviti voća toliko da pita bude visoka oko 4-5 cm.
ako pitu pravite sa jabukama, ne zaboravite da dodate cimet i suvo grožđe) zaviti rolnu, smestiti u podmazan pleh, premazati žumacetom i zaseći po malo, na razdaljini od 4-5 cm, da bi se kasnije lepše sekla. Peći na 200 stepeni. Pečenu pitu pustite da se malo prohladi, isecite i pospite šećerom u prahu.

Moj savet je: da se voće najpre malo ukrčka, da bi pustilo višak soka, pogotovu ako je zaleđeno pa je zadržalo višak vode. Jabuke mogu biti iseckane na sitne kockice, ali tada je obavezno da se dinstaju, da bi potpuno omekšale.

  © Blogger template ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP