19. фебруар 2009.

Kiflice sa bademima

Potrebno:

Za testo:

- 375 ml mleka
- 2 kašike kristal šećera
- 1 kašika suvog kvasca
- 400 g brašna
- 1/2 kašike soli
- 250 g margarina
- 1 jaje za premazivanje kiflica
- 50 g seckanih badema za ukras

Za fil:

- 90 g seckanih badema
- 1 kašika brašna
- 120 g kristal šećera
- 25 g margarina
- 1 jaje
- 1 žumance

Priprema:

Mleko, pola kašike šećera, kvasac i kašiku brašna zagrejati i ostaviti da odstoji 15 minuta. Brašno pomešati sa solju i šećerom za testo, dodati smesu od mleka i kvasca i umesiti. Ostaviti da odstoji pola sata. Premesiti još četiri puta, razvući, margarin otopiti i staviti na sredinu testa. Preklopiti pa premesiti i ostaviti da stoji 30 minuta.

Sastojke za fil umutiti mikserom. Testo razvući na 3 mm debljine i iseći na trouglove. U sredinu svakog staviti kašiku fila i urolati. Kiflice premazati jajima i posuti bademima. Peći 2 minuta na 240 stepeni, pa još 10 minuta na 190 stepeni.

  © Blogger template ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP