19. фебруар 2009.

Rolat Ambasador

Potrebno:

Kora:

- 5 jaja
- 150 g šećera u prahu
- 10 ml jake crne kafe
- 4 kašike brašna

Fil:

- 4 žumanca
- 7 kašika šećera
- 4 kašike brašna
- 2,5 dl mleka
- 140 g margarina
- 200 g sitnog karamela ili žele bombona
- 1 tvrda banana
- 200 ml slatke pavlake

Karamel:

- 100 g šećera
- 15 ml jake crne kafe

Priprema:

Otopiti šećer na vatri sa 4 kašike vode i pustiti da se karamelizuje. Dodati mu kafu, dobro promešati, pa na masnom papiru oblikovati ukrase i pustiti da se stvrdnu. Deo karamela usitniti i staviti u krem. Umutiti žumanca sa šećerom u prahu, dodati kafu i brašno, a na kraju i sneg od belanaca. U limu, na masnom papiru peći na 200 stepeni oko 10 minuta. Testo prekriti mokrom krpom, istresti ga na nju, prebaciti na drugu krpu posutu šećerom i urolati.

Fil:

Umutiti žumanca sa šećerom, dodati brašno i skuvati u mleku. Dobro mešati i ohladiti, pa dodati umućen margarin i šlag. Deo kreme ostaviti za ukrašavanje, a u ostatak umešati karamel, žele bombone i bananu. Ukrasiti kremom i karamelom.

  © Blogger template ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP