19. фебруар 2009.

Salčići sa džemom

Potrebno:

- 500 g brašna
- 300 g sala
- 3 žumanca
- 1 čašica ruma
- šećer
- so
- pekmez
- šećer u prahu

Prirpema:

Salo očistiti od žilica, samleti na mašini za meso i ostaviti da odstoji u frižideru oko 2 sata. Prosejati brašno, dodati kvasac, umućena žumanca, belo vino i malo soli. Umesiti mekše testo posipajući dasku sa malo brašna. Razviti koru debljine 1 cm i premazati je 1/4 mlevenog sala. Presaviti testo nekoliko puta i ostaviti da odstoji 15 minuta. Ovaj postupak ponoviti josh 3 puta, dok se ne utroši salo.

Testo rastanjiti oklagijom i seći kvadrate, a na sredinu svakog staviti po malo pekmeza. Svaki kvadrat preklopiti, poređati u podmazan pleh i peći u zagrejanoj rerni na 220 stepeni oko 20 minuta. Posuti šećerom u prahu i služiti.

  © Blogger template ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP