28. јануар 2008.

Čokoladne banana krofnice

Potrebno:

- 1 velika banana
- 1 kasika soka od limuna
- 80 g kisele pavlake
- 3 kasike ulja
- 3 jajeta
- 250 ml mleka
- 1 kasika ruma
- 1 kesica vanilin secera
- 375 g brasna
- 175 g secera
- 1 kesica praska za pecivo
- malo soli
- 15 gr kakaoa
- 1 kasika secera u prahu

Priprema:

 Zagrejati rernu na 180 stepeni. Staviti papirne korpice u 12-odelni pleh za krofnice. Oljustiti bananu i iseckati je na kolutove ili komade, pa preliti sokom od limuna.
 Razmutiti kiselu pavlaku, dodati ulje, jaja, mleko, rum i vanilin secer.
Na drugom mestu izmesati brasno, secer, prasak za pecivo, so i kakao. Izmesati vlazne i suve sastojke, pa na kraju umesati i komade banane. 4. Sipati testo u korpice i peci 25 minuta. Pre serviranja posuti secerom u prahu.

  © Blogger template ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP