3. јануар 2008.

Salata od škampa

Potrebno:

- 30-tak škampa,
-pola kg spanaća,
- 1 crveni luk,
- 90 ml maslinovog ulja,
- 2 slatke crvene paprike,
- 2 čena belog luka,
- 3 kašike sirćeta,
- 125 g seckanog svežeg bosiljka ili peršuna,
- malo narendane limunove kore,
- so
- biber

Priprema:

Škampima odstranite ljušturu i ocistite žilice. Spanac dobro operite i osušite, listove rasporedite na 4 tanjira, pa na sredinu svakog tanjira stavite nekoliko kolutova crvenog luka.

Zagrejte ulje na umerenoj vatri, dodajte škampe, crvenu papriku isecenu na kockice, so i biber. Kuvajte i mešajte oko 2 minuta, pa dodajte beli luk (ne dozvolite da požuti!) i sirce.

Dodajte pola kolicine bosiljka i svu limunovu koru, pa promešajte. Škampe i sos rasporedite u jednakim kolicinama po spanacu i luku koje ste vec stavili u tanjire. Ukrasite ostatkom bosiljka.

  © Blogger template ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP