8. јануар 2008.

Dinastija

Potrebno:

Za koru:

- 10 belanaca,
- 300 g šećera,
- 200 g seckanih oraha,
- 2 ravne kasike brašna

Fil:

- 250 g putera,
- 250 g šećera u prahu,
- 10 žumanaca,
- pola litra mleka,
- 2 pudinga od vanile,
- 3 štangle čokolade

Priprema:

Umutiti sneg od 10 belanaca, dodavati postepeno šećer,na kraju seckane orahe i brašno. Lagano izmešati i peći u šerpi od 4 litre podmazanoj ili svaku koru posebno . Treba dobiti  3 kore. U pola litre mleka skuvati 2 pudinga od vanile. Ohladiti. Umutiti penasto puter,dodati šećer u prahu i 10 žumanaca.Sve umutiti pa dodati ohlađen puding od vanile. Sve zajedno umutiti da bude vazdušasto.Fil podeliti na dva dela.  U jedan malo manji staviti omekšalu čokoladu a druga polovina fila malo veća ostaje žuta. Tortu filovati ovako: kora, prvi fil, kora, drugi fil, kora i spolja je isfilovati sa žutim filom.

  © Blogger template ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP