8. јануар 2008.

Pita sa prazilukom

Potrebno:

- 500 g kora za pitu,
- 500 g  praziluka,
- 100 g pirinča,
- 4 jaja,
- mleko,
- ulje,
- so ,
- biber

Priprema:

Praziluk iseckati na kolutiće sipati ulje i izdinstati. Pirinač skuvati ali da se ne raspadne i ocediti ga. Pomešati ga sa prazilukom, posoliti, pobiberiti. Podmazati pleh i ređati po 3 kore. Svaku poprskati sa malo ulja a na treću sipati deo nadeva i tako redom dok se ne potroši materijal. Poslednje treba da su kore. Složenu pitu iseći na kocke i tako isečenu preliti sa umućenim jajima i mlekom oko 2 dcl.
Peći na 200 stepeni dok ne porumeni.
Pita se može uviti i u rolat.

  © Blogger template ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP