Kenedi torta
Za prvu koru je potrebno:
- 6 jaja,
- 6 kašika šećera,
- 6 kašika brašna,
- malo praška za pecivo
Testo ispeći i podeliti na dva dela ili peći svaku koru posebno.Nakon što su pečene, kore preliti sa 150 g mleka u koje se rastopi 100 g čokolade.
Za drugu koru je potrebno:
5 belanaca umutiti u čvrst sneg pa dodati 200 g šećera, 100 g suvog grožda, 200 g seckanih oraha. Peći na laganoj vatri.
Fil:
Skuvati 2 pudinga od vanile gušće pa u to dodati 250 g mlevenog keksa. Kada se ohladi dodati umućen puter 250 g sa 200 g prah šećera i u to dodati 5 žumanaca pa sve zajedno izmešati. Filovati:tamna kora,fil,bela kora, fil,tamna kora. Celu tortu premazati sa malo fila i preko svega toga 2 umućena šlaga.
1 comments:
Evo pogledaj kako je meni ispala ova torta. Odlicna je inace. Jedino sto sam je rezao toplu, pa i nije nesto presjek, ali mislim da moze da prodje
Kenedi torta
Постави коментар