3. јануар 2008.

Tufahije

Potrebno:

- 700 g jabuka,
- 500 g šecera,
- kesica vanilin šecera,
- 1/2 l vode,
- sok od pola limuna;

za nadev:

- 150 g šecera,
- 100 g oraha,
- 50 g badema,
- 50 g trešanja iz kompota ili slatka,
- kesica vanilin šecera,
- 5 banana,
- 1 limun

Priprema:




Za tufahije odabrati vrstu jabuka koja se pri kuvanju ne raspada. Jabuke oprati, oljuštiti, pa kašicicom oštrog vrha ili nožem izvaditi srce i semenke. Pripremljene jabuke staviti u kljucalu vodu sa šecerom, vanilin šecerom i limunovim sokom. Kuvati desetak minuta i paziti da se jabuke ne raspadnu. Kuvane i ocedene jabuke staviti na tacnu, a u vodu u kojoj su se kuvale dodati šecer i sok od limina , pa skuvati gust sirup.

Pomešati šecer, vanilin šecer, mlevene orahe, bademe, istruganu koru od limuna i dobro umucene banane. Sve dobro promešati, nadevati jabuke i preliti ih sirupom. na kraju, tufahije ukrasiti pireom od banane i po jednom trešnjom iz kompota ili slatka.

  © Blogger template ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP