3. јануар 2008.

Pita sa pirinčem

Potrebno:

- 16 tankih kora za pitu,
- 2-3 šolje pirinča,
- crni luk,
- ulje,
- so,
- biber

Priprema:

Podmazati pleh uljem ili margarinom. Obariti pirinač u slanoj vodi. Propržiti luk iseckan na tanke listiće na malo ulja, a zatim sjediniti ulje i pirinač i dobro promešati. Dodati još soli ako je potrebno, i bibera. Poredati četiri kore jedna na drugu i svaku pomazati sa kašicicom ulja. Četvrtu koru posuti pirinčem, zaviti kore u jufku i još malo pomazati uljem. Napraviti 4 jufke. Peći oko 30 minuta na umerenoj vatri, dok kore ne porumene. Umesto crnog luka možete koristiti i praziluk, a ova pita je veoma ukusna ako se zajedno sa lukom proprži i nekoliko sitno iseckanih pečurki.

  © Blogger template ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP