13. новембар 2008.

Pihtije

Ovo je mera za veću količinu. Naravno Vi sve možete prepoloviti.

Potrebno:

- 1 velika suva svinjska butkica
- 1 velika sveža svinjska butkica
- 8 svežih svinjskih nogica
- 1 veća veza zeleni
- 1veća ili 2 manje glavice crnog luka
- 3-4 čena belog luka
- 10-ak zrna bibera i lovorov list

Priprema:

Svežu butkicu i sv. nogice dobro očistiti, staviti u lonac, naliti vodom i prokuvati 5-10 min. Nakon toga izvaditi iz te vode.
Suvu butkicu takode dobro oprati i staviti da se malo kuva. Nakon toga i nju izvaditi. Sada sve staviti u veći lonac u kome ćete kuvati pihtije i dodati sve one navedene sastojke. Sve kuvati dok se meso potpuno ne odvaja od kostiju. Ako je potrebno dolivati malo vode.Kada su gotove sve procediti. Meso izvaditi, malo prohladiti i odvojiti od kostiju. Oceđenu tečnost posoliti po svom ukusu, skinuti sa površine višak masnoce ako ima i dodati iseckano meso. Možete odozgo posuti sa alevom paprikom. Ostaviti da se stegne.Ko hoće može da iseče kuvanu zelen pa i nju da stavi zajedno sa mesom.

2 comments:

Анониман,  5. јануар 2009. 15:33  

Nemas ti pojma kako se prave pihtije!
PS; Mora biti najmanje 3 vrste mesa i dosta vezivnog tkivaNpr.Sv.Usi.iitd
Ne saljite glupe recepte.
Pozdrav B.B.Wien

Laza, Lucky, Boki 20. октобар 2009. 04:50  

"Braco", mnogo si glup i tu pomoci nema, pa nema svrhe dalje da objasnjavam...

  © Blogger template ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP