13. новембар 2008.

Kokos torta

Kora: 10 belanaca ,300 gr. šećera,300 gr. kokosovog brašna.
Fil: 10 žumanaca,200 gr. šećera,200 gr. putera,100 gr. čokolade
Umutiti 10 belanaca u čvrst sneg sa 300 gr- šećera i 300 gr. kokosovog brašna.
Dobijenu masu sipati u podmazan pleh i ispeći veću koru.
Ohladjenu preseći na pola tako da se dobiju 2 kore.
Zatim dobro umutiti 10 žumanaca sa 200 gr šećera i kuvati na pari.
Dodati 100 gr- čokolade i kuvati još malo dok se ne zgusne.
Kada se ohladi dodati 200 gr. umućenog putera.
Filovati tortu iznutra i spolja. Posuti sa kokosovim brašnom

  © Blogger template ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP