Posne pihtije od povrća
Potrebno:
- 1-2 kg raznog sezonskog povrća(po 100-200g boranije, graška, šargarepe, kelja, kelerabe, karfiola...)
- 2 kašike vinskog sirćeta
- 8 listova belog želatina
- 2 manja kisela krastavca
- 1 kuvana cvekla
- peršunov list
- ulje
- so
Priprema:
Povrće oprati, očistiti i obariti u slanoj vodi. Vodu ne bacati. Sve osim graška iseći na rezance i kolutove, staviti u cediljku i ostaviti da se dobro ocedi. U staklenu činiju, okruglu ili duguljastu, slagati povrće. U sredinu staviti boraniju a okolo praviti venčiće od ostalog povrća. Preliti uljem.
Želatin potopiti u mlak čaj da se opusti. U vodu u kojoj se kuvalo povrće dodati sirće i želatin, pa time preliti povrće. Staviti ga na led da se stegne. Pre serviranja ukrasiti kuvanom i sitno iseckanom ili izrendanom cveklom, sitno iseckanim kiselim krastavcima i peršunovim listom.
0 comments:
Постави коментар