4. новембар 2008.

Slani kuglof

Priprema:

- 500 g mlevenog mesa,
- 250 g šampinjona,
- 1 dl belog vina,
- 10 kašika brašna,
- kašičica praška za pecivo,
- 2 glavice crnog luka,
- 1 čaša jogurta,
- 1 čaša kisele pavlake,
- 3 jaja,
- ulje,
- suvi začin,
- biber,
- malo soli

Priprema:

Na ulju propržiti sitno sečeni crni luk, izručiti mleveno meso i još malo propržiti. Dodati suvi začin, biber i so. Zatim umešati jogurt, brašno sa praškom za pecivo i jaja. Dobro izmešati i sipati u nauljen i brašnom posut kalup za kuglof. Peći u pećnici na umerenoj temperaturi.
U posebnom sudu izdinstati sitno sečene pečurke, naliti ih vinom, posuti biberom, pa posoliti po ukusu. Kada tečnost ispari skinuti sa vatre i umešati kiselu pavlaku.
Izvaditi pečen kuglof na veliki okrugli tanjir (tacnu) i preliti pripremljenim sosom od pečuraka.

  © Blogger template ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP