9. новембар 2008.

Predjelo od plodova mora

Potrebno:

- 100 gr lignji
- 100 gr male hobotnice
- 200 gr račića
- 200 gr škampi
- 200 gr dagnji
- 200 gr kapica
- 10 jaja
- 2 kesice želatina
- 50 gr seckanog peršuna
- 1/2 dl maslinovog ulja
- 1 kašika sirćeta
- so

Priprema:

Pažljivo operite i očistite ljuskare i mekušce (u suštini možete sve to kupiti već očišćeno).
Školjke kuvajte u čaši vode dok se ne otvore, pa izvadite meso i isecite na kockice.
Lignje, hobotnice, rakove i škampe kuvajte 10 minuta u klučaloj slanoj vodi. Procedite i isecite na kockice.
Sve stavite u činiju, začinite uljem, sirćetom, peršunom, posolite i dobro izmešajte.
Na svakom jajetu napravite oštrim predmetom rupicu širine 1 cm i kroz nju istresite sadržaj (žumance i belance mozete iskoristiti za pripremu nekog drugog jela).
Ljuske jaja napunite smesom, tako da ostane 2 cm praznine do vrha.
Pripremite želatin prema uputstvu na kesici, pa njime dopunite ljuske jaja. Napunjena jaja ostavite na nekoliko sati u frižider, da se sadržina stegne. Na kraju ih izvadite, skinite ljuske kao što to radite kad ljuštite jaja, i posležite "jaja" na tanjir za posluživanje. Ukrasite na rezance sečenom zelenom salatom.

  © Blogger template ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP