9. новембар 2008.

Niška gibanica

Potrebno:

1 kg kora za gibanicu
1/2 kg masnog ovčijeg sira
250 gr kajmaka
8 jaja
1 kašika masti
so i biber
3-4 dl mleka
2,5 dl ulja

preliv:
2 jaja
2 dl mleka

Izdrobite sir, umešajte u njega kajmak i jaja, te kašiku masti, malo soli i bibera, pa sve razmutite mlekom, zako da dobijete masnu mlečnu masu. Ređajte po tri kore a svaku namažite sa malo ulja, na svake tri kore nalijte kutlaču mlečne mase, i tako dok na kraju ne ostanu tri kore kojima ćete završiti slaganje gibanice. Sad umutite dva jaja i dva decilitra mleka pa time prelijte gibanicu. Zagrejte preostalo ulje pa njime poprskajte gibanicu odozgo. Pecite u rerni prethodno zagrejanoj na 200 stepeni a tokom pečenja gibanicu više puta probušite da bi se preliv slio u nju. Gibanicu služite toplu.

  © Blogger template ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP