9. новембар 2008.

Pileće kuglice sa susamom

Potrebno:

- kuvano pileće meso iz supe
- kuvana šargarepa iz supe
- šaka pirinča
- čen belog luka
- malo griza
- mirođija po želji
- 1 jaje za smesu
- 1 jaje za pohovanje
- malo brašna za pohovanje
- susam
- so i biber po ukusu

Priprema:

Skuvanu piletinu iz supe očistite od kostiju i kožice i sitno iseckajte. Dodajte soli i bibera po ukusu. Zatim dodajte sitno seckanu šargarepu iz supe i pirinač, koji ste prethodno skuvali u slanoj vodi i dobro ocedili. Sitno iseckajte beli luk i mirođiju, pa i to umešajte u smesu. Na kraju dodajte jedno jaje i malo griza da upije suvišnu tečnost. Sve to dobro umesite i oblikujte loptice. Svaku lopticu uvaljajte u brašno i jaje i kratko propržite na vrelom ulju. Dok su loptice još vruće pospite ih susamom. Ostavite da se ohlade i poređajte na tanjir za služenje, na koji ste prethodno stavili listove zelene salate.

Piletinu možete na ovaj način spremati i kao glavno jelo. U tom slučaju pravite veće kuglice koje ćete zatim oblikovati u okrugle šnicle. služite toplo, uz kuvani krompir preliven kiselom pavlakom u koju ste umešali malo senfa.

  © Blogger template ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP