10. мај 2009.

Teleće rolnice sa povrćem

Potrebno:

- 4 teleće šnicle,
- 1 šargarepa,
- 2 kisela krastavčića,
- 4 kašike ovsenih pahuljica,
- 4 parčeta slanine,
- 2 glavice crnog luka,
- 2 čena belog luka,
- 1 kašika gustina,
- 1 kašika kapra,
- 4 kašike senfa,
- 250 ml crnog vina,
- 300 ml supe,
- 3 kašike ulja,
- biber,
- so

Priprema:

Šnicle posoliti i pobiberiti.Iseckati crni i beli luk. Kapre isitniti i sve pomešati sa senfom i ovsenim pahuljicama. Nakon toga, posoliti i pobiberiti.Pripremljenom smesom premazati šnicle. Na svako parče mesa staviti malo slanine, zatim šaragrepu ostruganu, opranu i isečenu na štapiće kao i nekoliko štapića krastavčića. Šnicle uviti u rolnice, pričvrstiti čačkalicom ili kuhinjskim koncem.
Na zagrejanom ulju ispržiti pripremljene rolnice. Kad meso porumeni, sipati supu i vino, pa krčkati na tihoj vatri oko 60 minuta.
Gustin pomešati sa malo mlake vode i sipati u tečnost u kojoj se krčka meso. Brzo promešati da se ne bi stvorile grudvice, zatim posoliti i pobiberiti po ukusu.

  © Blogger template ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP