10. мај 2009.

Čorba sa paradajzem i pavlakom

Potrebno:

- 2 kg zrelog paradajza,
- 3 kašike kečapa,
- 70 g maslaca,
- 130 ml slatke pavlake,
- 1/2 kašike maslinovog ulja,
- 1 manja glavica crnog luka,
- 5 čena belog luka,
- sveži list celera,
- sveži bosiljak,
- 1/2 l mleka,
- biber,
- so

Potrebno:

Paradajz oprati, iseći i očistiti od semenki. Zatim, sitno iseckati meso paradajza, pa ostaviti da se ocedi višak tečnosti.

Rastopiti maslac, pa dodati maslinovo ulje i na tihoj vatri pržiti sitno iseckan crni luk i propasiran beli luk. Dodati meso paradajza, nekoliko krupno sečenih stabljika celera i šaku iseckanog bosiljka. Kuvati dok ne ispari trećina tečnosti.

Smesu dobro ispasirati, doliti mleko i staviti da još jednom proključa.

Pre serviranja umešati slatku pavlaku, posoliti i pobiberiti.

  © Blogger template ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP