10. мај 2009.

Čokoladna torta sa kruškama

Potrebno:

- Gotova kora za tortu,
- 1 kesica pudinga od čokolade,
- 1 veća konzerva kompota od krušaka,
- 500 g sremskog sira,
- 2 kesice želatina,
- 2 kesice šlaga,
- 130 g šećera,
- 1 pomorandža,
- 1/2 l mleka,
- čokoladne mrvice

Priprema:

Pripremiti želatin po uputstvu na kesici. Umutiti šlag, a puding skuvati.

Iscediti sok od pomorandže i dodati siru. Umešati šećer, skuvani puding od čokolade i umućen šlag. Na kraju dodati otopljeni želatin.

Na gotovu koru za tortu staviti kalup, preliti sa nekoliko kašika soka iz konzerve i preko poređati kruške. Preliti pripremljenim filom i staviti da se hladi.

Zatim tortu posuti mrvicama od čokolade i poslužiti.

  © Blogger template ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP