5. јун 2009.

Kapri kocke

Potrebno:

- Kutija piškota 210 gr.
- 2 dcl.mleka za umakanje

Za I fil:

- 500-600gr.smrznutih jagoda,
- 150gr.šećera,
- 2 kašike gustina i
- 1 dcl.vode.

Za II fil:

100gr.čokolade i
- 50gr.putera.

Za III fil:

- 8dcl.mleka,
- 2 pudinga od vanile,
- 150 gr.šećera i
- 1 vanil šećer.

Priprema:

Jagode skuvati sa šećerom i kada smesa malo vri dodati gustin razmućen sa vodom.Dobijenu smesu preliti preko piškota koje ste prethodno umakali u mleko i složili u kalup.Preko jagoda prelite drugi fil koji ćete napravti tako što ćete čokoladu rastopiti u šerpici na blagoj temperaturi i u nju dodati puter.Preko preliva od čokolade stavite treći fil koji ste napravili tako što ste puding razmutiti sa deset kašika mleka uzetih od onih 8 dcl.Ostatak mleka staviti da provri sa 150 gr.šećera.Kada provri u to sipati razmućen puding uz stalno mešanje na blagoj temperaturi da ne zagori.Kada je skuvan sipati ga preko ohladjene čokoladne glazure.Ohladiti pa možete posuti sa rendanom čokoladom ili umućenim šlagom ili glazurom od čokolade.

  © Blogger template ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP