3. јун 2008.

Maraskino sladoled

Potrebno:

- 1 l slatke pavlake
- 350 gr šećera
- 2 kašike likera maraskino
- 30 gr mlevenog gorkog badema
- 2 štangle čokolade
- sok od jagoda

Priprema:

Čvrsto ulupajte pavlaku i pomešajte postepeno sa 350 gr šećera. Dodajte u tu masu maraskino i mleveni gorki badem (mozete upotrebiti semenke iz kajsija). masu podelite na tri dela. U jedan sipajte sok od jagoda, u drugi rendanu čokpladu. Treći ostavite beo. Mase mozete sipati jednovremeno u isti kalup i tako ostaviti u zamrzivač da se stegne. Ali vam savetujem da ga prvo hladite odvojeno da biste mogli da ga povremeno ponovo izmiksirate. Tek nakon poslednjeg miksiranja mozete sjediniti sve tri arome u istu posudu i ostaviti da tako stoji do služenja.

Savet kako da vam sladoled bude bez komadića leda i kremast: Dovoljno je da sladoled za vreme dok se steže u zamrzivaču, povremeno, otprilike na sat vremena izvadite i izmiksirate. Dobićete sladoled veoma nalik kupovnom.

  © Blogger template ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP