3. јун 2008.

Domaći sladoled

Potrebno:

- 4 jaja
- 6 kašika šećera
- 3-4 decilitra mleka
- 100 grama čokolade
- 1/2 l pavlake
- aromu ruma ili neku po vašoj želji
- suvo grožđe, ili seckane lešnike, orahe...

Odvojte žumanca od belanaca. Žumanca penasto umutite sa šećerom. Dodajte rastopljenu čokoladu i mleko, sve dobro izmešajte. Stavite na vatru i mešajte varjačom dok se ne zgusne. Skuvani krem skinite sa vatre i mešajte dalje dok se ne ohladi. U ohlađenu masu dodajte čvrst sneg od belanaca, ulupanu slatku pavlaku i aromu po želji. Umesto čokolade može se staviti 2 kašičice mlevene kafe, ili mleveni pećeni lešnik.

U sladoled možete dodati i suvo grožđe, ili seckane lešnike, orahe i sl. Ili se možete odlučiti za neku voćnu varijantu sladoleda. Stavite u zamrzivač.

Savet kako da vam sladoled bude bez komadića leda i kremast: Dovoljno je da sladoled za vreme dok se steže u zamrzivaču, povremeno, otprilike na sat vremena izvadite i izmiksirate. Dobicete sladoled veoma nalik kupovnom.

  © Blogger template ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP